Ηλεκτρονική Έκδοση

Πίεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Αποδέκτης η γερμανική κυβέρνηση

Κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα απηύθυναν από τις Βρυξέλλες οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και Γκαμπριέλε Τζίμερ από το γερμανικό κόμμα Ντε Λίνκε.

Φωτογραφία από τη σφαγή των χωρικών στο Κοντομάρι Χανίων το 1941 Φωτογραφία από τη σφαγή των χωρικών στο Κοντομάρι Χανίων το 1941 «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού κι ούτε τον θεωρούμε υπεύθυνο για όσα διέπραξε το Τρίτο Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να λυθεί από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος ενώ διασαφήνισε πως πρόκειται για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου.

Πηγή: AMΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αποζημιώσεις