Έντυπη Έκδοση

Κ. ΗΣΥΧΟΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ * Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ακραίοι και οι... επικίνδυνοι

Νέα κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Ησυχου ότι ακραίοι κύκλοι στην κυβέρνηση φλερτάρουν με μια ελληνοτουρκική κρίση για να επιτύχουν συναίνεση και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Ησυχος Ο Κώστας Ησυχος Εντονη ήταν η αντίδραση του μεγάρου Μαξίμου, με τον Δημήτρη Σταμάτη, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, να απαντά ότι οι απόψεις Ησυχου είναι «εθνικά επικίνδυνες».

Ολα ξεκίνησαν όταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ησυχος σε διαδικτυακή του συνέντευξη (onalert) ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης -και αυτοί συνήθως κινούνται γύρω από τον κ. Σαμαρά- που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με κάποιες κρίσεις που δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει, με στόχο να αναζητήσουν, να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα, να βρεθούν και οι 180, λόγω της κρίσης. Προειδοποιούμε με σαφήνεια και καθαρό τρόπο να μην παίξει αυτό το επικίνδυνο χαρτί η κυβέρνηση διότι αυτά τα "πολιτικά παίγνια" τα πληρώνουμε πολύ ακριβά».

«Εθνικά επικίνδυνες»

Ο Δημήτρης Σταμάτης Ο Δημήτρης Σταμάτης Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ησυχου «ακραία επαίσχυντες, απαράδεκτες και κυρίως εθνικά επικίνδυνες», καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τις συγκεκριμένες αναφορές του Κ. Ησυχου.

«Θέλω να ελπίζω ότι οι δηλώσεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελούν μνημείο προσωπικής ανευθυνότητας και εκδήλωση αδίστακτης ανοησίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει αμέσως θέση. Η εμπλοκή τέτοιων θεμάτων στην εσωτερική πολιτική διαμάχη είναι επιεικώς επιζήμια και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήριζαν «γελοιότητες, ανάξιες λόγου» τις δηλώσεις Ησυχου.

«Ανακουφίστηκα»

Μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο, ότι δηλαδή η εμπλοκή των εθνικών θεμάτων στην εσωτερική πολιτική ζωή είναι επιζήμια και ασυγχώρητη, ο Κώστας Ησυχος με νεότερη δήλωσή του σημείωσε ότι «οι διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά από την Κύπρο γίνονται δεκτές με ανακούφιση!».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς προχθές από δημοσιογράφους για το αν «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα για εκλογικά οφέλη», απάντησε ότι «δεν το γνωρίζω αλλά το απεύχομαι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εξωτερική πολιτική
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
ΣΥΡΙΖΑ