Έντυπη Έκδοση

* ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δεσμευτική για όλους η υπογραφή νέας συμφωνίας με την τρόικα

«Η αποδέσμευση από μια συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα είναι σχεδόν αδύνατη», εκτίμησε ο Φ. Κουβέλης, ερωτηθείς για την επικείμενη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και τη διακηρυγμένη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα την αναγνωρίσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προέβλεψε ότι θα διαμορφωθεί «μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα, με την όποια αλλαγή, αν υπάρξει, της κυβέρνησης» και επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ μιας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για το δημόσιο χρέος, ενώ στάθηκε κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση, που δεν αποδέχεται την πρόταση.

«Ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, ας βρούμε τον ελάχιστο κοινό πολιτικό τόπο να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για μια διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση», τόνισε ο ίδιος. Για άλλη μια φορά εκτίμησε ότι η χώρα οδεύει προς εκλογές και πως δεν θα εξασφαλιστεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος από σήμερα μέχρι τον Μάρτιο» («Σκάι»).

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες πλέον δεν αποτυπώνεται η ΔΗΜΑΡ ως πολιτική δύναμη, ο κ. Κουβέλης δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει μια άλλη δυναμική. ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ