Έντυπη Έκδοση

* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Να σπάσουμε τις αλυσίδες με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να συνεργαστούμε με άλλους λαούς

«Οπωσδήποτε πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε τις αλυσίδες των πολυποίκιλων δεσμεύσεων που έχουμε με την Ε.Ε., γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακουφιστεί η χώρα, ο λαός, η οικονομία, τα λαϊκά στρώματα για ν' ανοίξουν δρόμοι ισότιμης συνεργασίας και με άλλους λαούς του κόσμου», προτείνει ο Δ. Κουτσούμπας.

Για τον γραμματέα του ΚΚΕ, η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να ακολουθεί το παιχνίδι των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και έφερε ως παράδειγμα τους αγρότες για τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία για την Ουκρανία, αλλά και την κατάσταση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Τελειώνουν τώρα οι επισκευές και το φτιάξιμο των υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού και των υπολοίπων και οι εργαζόμενοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος των απολύσεων εκεί. Θα χαθεί τεχνογνωσία, έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει, θα χαθούν οι εγκαταστάσεις και γι' αυτά σε δεσμεύει η Ε.Ε.», σημείωσε και αναρωτήθηκε: «Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η Ε.Ε. μίλησε ξανά και έβαλε ζήτημα για τις συμφωνίες με τους Αζέρους, με τη Ρωσία, για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας;» (ΑΝΤ1).

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα προσώπου, αλλά θεσμικό. «Εμείς έχουμε πρόβλημα με τον ίδιο το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έτσι όπως λειτουργεί, με το να υπογράφει δηλαδή -και να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά- αντιλαϊκά διατάγματα, αντιλαϊκούς νόμους, αυτά που οι εκάστοτε κυβερνητικές πλειοψηφίες φέρνουν και περνάνε στο Κοινοβούλιο. Σ' αυτό διαφωνούμε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που «θα κινείται εντός των ορίων». Αναφερόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε ότι «τελευταία οι κωλοτούμπες είναι συνεχείς» και ο ίδιος θεωρεί ότι πλέον το κόμμα «στην ουσία έχει ενσωματωθεί». Δεν απέκλεισε δε ότι αργότερα «ίσως και όχι ενωμένος πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, να τα βρει με άλλες δυνάμεις τις οποίες σήμερα καταγγέλλει και κατακεραυνώνει». ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ