Έντυπη Έκδοση

«Φόρμουλα ή πακέτο» Αϊντα για επανέναρξη του διαλόγου

Χθες ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα είχε χωριστές συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου.

Ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη Ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη Ο κ. Αϊντα ανέφερε πως έχει μια σειρά από ιδέες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τις οποίες θα μπορούσε να ονομάσει «φόρμουλα ή πακέτο», προσθέτοντας ότι είναι όμως πολύ νωρίς για να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες καθώς ακόμη διεξάγει συνομιλίες με τις δύο πλευρές και τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί.

Επανέλαβε ότι από τις επαφές του είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο ηγέτες συμφωνούν ότι το θέμα των υδρογονανθράκων θα αποτελεί μέρος του κοινού μέλλοντος μιας ενωμένης Κύπρου και σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά στο μέλλον αλλά σχεδόν καμία συμφωνία για το παρόν.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Αϊντα δήλωσε πως οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό πρέπει να στραφούν προς την πλευρά που οδήγησε τα πράγματα σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή την Τουρκία, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης του θέματος των υδρογονανθράκων ή του διαμοιρασμού των οφελών από τους υδρογονάνθρακες πριν από την επίλυση του Κυπριακού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Εξωτερική πολιτική
ΟΗΕ
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις