Έντυπη Έκδοση

Μνήμες φλερτ με τη Χρυσή Αυγή

Η χυδαία φραστική επίθεση του πρώην πλέον υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έφερε σε μεγάλη αμηχανία το Μαξίμου, καθώς ξύπνησε μνήμες φλερτ με τη Χρυσή Αυγή και δημιούργησε κίνδυνο ακύρωσης της στροφής στο κέντρο που επιχειρήθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά τη διαπίστωση του πολιτικού κόστους των δεξιών εμμονών.

Πήρε τα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Εστω και αρνητικά Πήρε τα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Εστω και αρνητικά Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Στύλιο και ζήτησε την παραίτησή του, θεωρώντας ανεπαρκή τη δήλωση συγγνώμης που έκανε στη συνέχεια και ενώ ήδη είχαν προκληθεί αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ενώ δεν τίθεται ζήτημα περί ιδεολογικής σχέσης του κ. Στύλιου με τη Χ.Α., ήταν θέμα αρχής η αποπομπή του.

Ο κ. Στύλιος συναντήθηκε στη συνέχεια με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, καθώς ο κ. Σαμαράς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Λευκωσία και υπέβαλε την παραίτησή του.

Εν τω μεταξύ στον πρωθυπουργό τηλεφώνησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμφώνησε απολύτως με την απόφαση για αποπομπή. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του καταδίκασε παράλληλα τη στάση του κ. Στύλιου ως πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη.

Ο βουλευτής Αρτας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την παραίτησή του δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και να μάχεται για την περιφέρειά του.

«Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε τα αυτονόητα», σχολίασε η κ. Κανέλλη.

«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ χαρακτήρισε επιβράβευση των αθλιοτήτων της Χ.Α. τη στάση του κ. Στύλιου. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ αναρωτήθηκε: «Ποιος ξέρει πόσα "Τζακ Ποτ" έχει ακόμα στους κόλπους της η συγκυβέρνηση» και το Ποτάμι δήλωσε συμπαράσταση στην κ. Κανέλλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Κύριο θέμα
Πήρε άριστα στον προπηλακισμό