Έντυπη Έκδοση

Στ. Θεοδωράκης: Πρόεδρος τώρα και εκλογές το 2015

Ηττα του κοινοβουλευτικού συστήματος χαρακτήρισε τυχόν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια χτες στο Προεδρικό Μέγαρο και απέρριψε σενάρια πρόωρων εκλογών πριν από τα τέλη του 2015.

Αγρότη, χαρακτήρισε τον Κ. Παπούλια ο Στ. Θεοδωράκης Αγρότη, χαρακτήρισε τον Κ. Παπούλια ο Στ. Θεοδωράκης «Είναι ντροπή αν ο Πρόεδρος δεν εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον σέβεται κανείς και δεν θα ενώνει όλους τους Ελληνες» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνοντας ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολιτικό χρόνο» και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες η παρούσα Βουλή πρέπει:

Να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.

Να ξεκινήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, έστω και με επιμέρους «διορθώσεις» όπως το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιερειών και

να διαμορφωθεί μια «πατριωτική πρόταση για το χρέος».

«Αυτά πρέπει να τα κάνει αυτή η Βουλή και να πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο του 2015» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απορρίπτοντας σενάρια πρόωρων εκλογών που επεξεργάζονται «κάποιοι» όπως ανέφερε, αποφεύγοντας ωστόσο να τους κατονομάσει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις θέσεις του Ποταμιού στα εθνικά θέματα και το ζήτημα της παραγωγής και των εξαγωγών της χώρας, το οποίο ιεράρχησε ως κυριότερο της συζήτησης για το χρέος και το δανεισμό.

Τη θέση του ότι «χρειάζεται η ελάχιστη συναίνεση από όλους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών» επανέλαβε και στον επικεφαλής του Ποταμιού ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τον Κάρολο Παπούλια ως «αγρότη κατά βάθος» και υποστήριξε ότι οι θέσεις του κόμματός του έχουν στόχο το «πώς θα γίνει άρχοντας στο χωριό του ο νέος της Ελλάδας».

* Ερωτηθείς σχετικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ενάντιος στις μαθητικές κινητοποιήσεις και κάλεσε γονείς, μαθητές και καθηγητές να προστατέψουν το δημόσιο σχολείο. «Ο κομματικός ζυγός πρέπει να πάψει να υπάρχει στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι