Έντυπη Έκδοση

Ερευνα για ρύπανση από ΕΥΑΘ

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη ρύπανση απ' την Εταιρεία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Υστερα από καταγγελία και φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Λάμπρο Τσόγκα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «ρύπανσης περιβάλλοντος» στην περιοχή της Νεοχωρούδας.

Αφορμή αποτέλεσε σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας zougla.gr όπου αναφέρεται ότι: Γίνεται ανεξέλεγκτη απόρριψη λυματολάσπης που προέρχεται από τις ειδικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στη Σίνδο. Η εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με πιστοποιημένες εταιρείες και εργολάβους που φορτώνουν τη λυματολάσπη και φροντίζουν για τη μετέπειτα αξιοποίησή της, βάσει των όσων προβλέπει η νομοθεσία.

Το υλικό αποτελεί προϊόν της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί -υπό προϋποθέσεις- ως λίπασμα στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά απαιτείται ειδική μελέτη του εδάφους, ενώ η ποσότητα πρέπει να αντιστοιχεί με την καλλιεργήσιμη επιφάνεια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αντιθέτως, τα φορτηγά αδειάζουν σε χέρσα χωράφια στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, χιλιάδες τόνους λάσπη με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μαύροι άμορφοι λοφίσκοι.

Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
ΕΥΑΘ
Νερό/Υδροδότηση