Έντυπη Έκδοση

Τα ερευνητικά κέντρα εντείνουν την κόντρα στη Βουλή

Νέα ένταση στη Βουλή προκάλεσε η συζήτηση σε β' ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ερευνητικά κέντρα. Υστερα από διαξιφισμούς με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συμφώνησε στο να γίνει μία ακόμα συνεδρίαση, περίπου σε 20 μέρες, για τη συζήτηση των τροπολογιών που κατέθεσε σήμερα, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν χρόνο και να ενημερωθούν ακριβώς για το περιεχόμενο των βελτιωτικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε.

Πάντως υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ενώ την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, που κάλεσαν τον υπουργό να το αποσύρει και να το επαναφέρει αφού ενσωματώσει τις προτάσεις που έχουν κάνει αρμόδιοι φορείς.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Ερευνες & μελέτες
Βουλή