Ηλεκτρονική Έκδοση

Συντονισμός για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Στη Δυτική Αφρική

Οι ηγέτες της δυτικής Αφρικής όρισαν τον πρόεδρο του Τόγκο επικεφαλής της περιφερειακής ομάδας δράσης κατά του Έμπολα.

Οι ηγέτες των χωρών της δυτικής Αφρικής όρισαν την Πέμπτη τον πρόεδρο του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ ως επικεφαλής της ομάδας που θα επιβλέπει τις προσπάθειες της ευρύτερης περιοχής να περιορίσει τα κρούσματα της θανατηφόρου επιδημίας Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 5.000 ανθρώπους.

Οι ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα, ζήτησαν να επιταχυνθεί η προσπάθεια για να βρεθούν διαθέσιμα εμβόλια κατά της νόσου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται επισήμως σε 13.567 άτομα σε οκτώ χώρες της περιοχής. Η συνάντηση της Άκρα είναι η τρίτη υπό την αιγίδα της Οικονομικής Ένωσης των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) όπου εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του Έμπολα.

Ο πρόεδρος της Γκάνα Τζον Μαχάμα ο οποίος σήμερα προεδρεύει της περιφερειακής ECOWAS ανέφερε ότι αν και μερικές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στη σταθεροποίηση της επιδημίας, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για την εξάλειψή της. «Ο Έμπολα εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό θέμα και έχουμε ακόμα πολλή και επείγουσα δουλειά να κάνουμε για να νικήσουμε τον ιό και επίσης να αδράξουμε την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τα συστήματα δημόσιας υγείας μας για το μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος της Γκάνας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters,

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση