Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των τεχνικών ραδιοφωνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) με χθεσινή ανακοίνωση της χαιρετίζει την κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απηύθυναν προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού τους έργου, για την Παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΜΕΔ από το Ν.

4303/2014 που είχε ως πρώτο και άμεσο αποτέλεσμα το χτύπημα της Διαιτητικής Απόφασης για τους όρους αμοιβής και εργασίας του κλάδου μας που εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) πριν ένα μήνα. Τον Σεπτέμβρη του 2014.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση επισημαίνονται «η ωμή παραβίαση της απόφασης 2307/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε τη ΓΣΕΕ στο ζήτημα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της δυνατότητας του διαιτητή να ρυθμίζει απρόσκοπτα το σύνολο των όρων εργασίας, που είχαν καταργήσει οι ακυρωθείσες διατάξεις (άρθρο 3 παρ. 1,2 και 4) της ΠΥΣ 6/2012» καθώς και τα «νέα διαδικαστικά και λειτουργικά εμπόδια στη διαιτησία στα πλαίσια του ΟΜΕΔ, η οποία με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν δεν θα μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της ως επικουρικού μηχανισμού στήριξης της συλλογικής αυτονομίας ούτε να εξασφαλίσει την ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων. Με τον τρόπο αυτό η συλλογική αυτονομία που προστατεύει το άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος δέχεται ένα ακόμη πλήγμα».

Καταλήγοντας ερωτάται ο υπουργός: Σε ποιές ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να αρθεί η νομοθετική ρύθμιση και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας; Σε ποιές ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να παραμείνουν σε ισχύ οι διαιτητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΤΕΡ
ΣΥΡΙΖΑ
Ραδιόφωνο-συχνότητες-web
TV & Media