Έντυπη Έκδοση

ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΟΥΡ ΟΠΕΡΕΪΤΟΡ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Η Κρήτη κατακτά το Λονδίνο

Αρωμα Κρήτης έχει τις μέρες αυτές το Λονδίνο. Στη μεγάλη τουριστική έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα του National Geographic, οι δεκάδες εκπρόσωποι του τουρισμού, επιχειρηματίες, τουρ οπερέιτορ και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, γνώρισαν από πρώτο χέρι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του, όπως τις ανέπτυξε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Η εκδήλωση-ομιλία έγινε με φόντο την έκθεση πολιτισμού, τουρισμού, κρητικής κουζίνας, χλωρίδας-πανίδας του νησιού, η οποία συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον τουριστικών επιχειρηματιών, επισκεπτών, αλλά και μεγάλων ΜΜΕ της Βρετανίας.

Ο κ. Βαμιεδάκης στην ομιλία του, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο, Κώστα Μπίκα, και του εμπορικού ακολούθου, Αντώνη Κατεπόδη, παρουσίασε τη νέα στρατηγική προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά-πλεονεκτήματα του τουρισμού των εναλλακτικών μορφών του, τις αξίες του πολιτισμού την τοπική παράδοση, τις ιδιαιτερότητες των εκλεκτών προϊόντων της κρητικής κουζίνας κ.ά.

Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους τουριστικούς επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολίτες να επισκεφθούν το νησί και να διαπιστώσουν από κοντά ότι η Κρήτη είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός και ασφαλής προορισμός που προσφέρεται για τουρισμό και για νέες επαγγελματικές συνεργασίες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία για τον πολιτισμό της Κρήτης, την ιστορία, τα αρχαιολογικά μουσεία από τον καθηγητή κλασικής ιστορίας Θωμά Βογιατζή. Οι 150 και πλέον προσκεκλημένοι, μαζί και οι επισκέπτες της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εκπληκτικά εκθέματα της Κρήτης, τα νέα video τουριστικής προβολής της περιφέρειας, που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και συμμετείχαν με χαρά στο παραδοσιακό κέρασμα-γευσιγνωσία δοκιμάζοντας εντυπωσιασμένοι κρητικά εδέσματα.

Για τη θερμή υποδοχή, την οργάνωση, την παραδοσιακή φιλοξενία, οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι επισκέπτες εξέφρασαν τα θερμά τους ευχαριστήρια-συγχαρητήρια στον επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλη Βαμιεδάκη. Μάλιστα, οι τουριστικοί επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι του Τύπου εκφράστηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια για την Κρήτη και τον τουρισμό της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το θετικό κλίμα που δημιουργείται για νέες επαγγελματικές συνεργασίες. «Ως Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς, τους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στο Λονδίνο, όπου αναδεικνύονται με πειστικότητα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας αλλά και τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό προορισμό. Το κλίμα είναι θετικό από όλες τις πλευρές και εκτιμούμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος...», δήλωσε ο κ. Βαμιεδάκης.

Πόλος έλξης

Η έκθεση με τις ομορφιές της Κρήτης στο κατάστημα του National Geographic του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζεται μέχρι μεθαύριο Κυριακή. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, σποτάκια σε οθόνες που προβάλλουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και την γαστρονομία της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα κρητικών χορών από τη δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου, Αριάδνη Κρίτωνος, η οποία μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της κρητικής διατροφής, τη σημασία αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας υπήρξε η δυνατότητα να γίνει γνωστή στους ξένους η φημισμένη κρητική φιλοξενία με γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων από Ελληνες εισαγωγείς του Λονδίνου. Σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Kings College, Stephen Waters, με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της προικισμένης κρητικής φύσης η οποία μπορεί να προσφέρει πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σήμερα οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει μια οικογένεια επισκεπτόμενη την Κρήτη για διακοπές, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Αύριο ο καθηγητής, Θωμάς Βογιατζής, θα μιλήσει για τα νεότερα μνημεία της Κρήτης, τον πολιτισμό αλλά και τη σημασία του για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κρήτη μέσω του National Geo-graphic στα κοινωνικά δίκτυα: https: //www.facebook.com/NGLondonStore https://twitter.com/NGLondonStore

** Συντονισμός για σπουδές στον Τουρισμό

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο είχε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων των δύο υπουργείων για τη δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον Τουρισμό για ξένους και Ελληνες φοιτητές.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι η πραγματοποίηση του στόχου εξωστρέφειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ως επόμενο βήμα των θεσμικών ζητημάτων που εκκρεμούν είναι οι αποφάσεις των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κρήτης.

Ιαματικές πηγές: Εμπλουτίζεται ο κατάλογος με τις ιαματικές πηγές που έλαβαν επίσημη αναγνώριση, ύστερα από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πέντε είναι οι νέες ιαματικές πηγές που αναγνωρίστηκαν και οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές Σουρωτής, Κυλλήνης, Θερμών Σύλλα, Φρύνης Σκουρτανιώτη και Γιάλτρας Αιδηψού. Υπό εξέταση για αναγνώριση, παραμένουν 20 ιαματικές πηγές, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκθέσεις
Κρήτη
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Αφιέρωμα
Νησιωτική Ελλάδα
Επιχειρηματικότητα
Τουρισμός
Εκδηλώσεις