Έντυπη Έκδοση

«Κάντε έρευνα για το ντέρμπι»

Παραγγελία για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών της διοίκησης του Ολυμπιακού αλλά και των συνδέσμων φιλάθλων της ομάδας έδωσε, χθες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Ακριτίδης προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τα επεισόδια που έγιναν στις 26 Οκτωβρίου 2014 στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Ο κ. Ακριτίδης ζητεί να διερευνηθεί κατά προτεραιότητα αν υπάρχουν ευθύνες στη διοίκηση του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στη ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο» και παράλληλα να διακριβωθεί εάν ευθύνονται για τα επεισόδια και οι σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Στην παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός τονίζει ότι στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα έγινε ρίψη μεγάλων ποσοτήτων καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων, σε αντίθεση με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους που είχε γίνει λίγες ημερες πριν και δεν έγιναν επεισόδια. Οπως σημειώνει, από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού - Γιουβέντους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητική Δικαιοσύνη
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός
Εισαγγελικές έρευνες