Έντυπη Έκδοση

Οταν κερδίσω το Τζόκερ

**Από κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη στο: www.protagon.gr

«Επειδή ως άνθρωπος είμαι γενναιόδωρος, large που λέει ο λαός μας, σπεύδω να δηλώσω ότι δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα αν στο Τζόκερ υπάρχουν και άλλοι νικητές, πλην εμού.

Αλλωστε, πιστεύω ότι τα πολλά λεφτά φέρνουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Δεν θα σας πω εδώ με πόσα θα ήμουν ευχαριστημένος - μπορεί να παρακολουθεί το τζίνι μου. Ομως έχω την αίσθηση ότι όσοι και αν είναι οι νικητές, όποιος κερδίσει δεν θα ξαναδουλέψει στη ζωή του. Συχνά λέω στον εαυτό μου ότι έτσι και κερδίσω το τζόκερ (είμαι τακτικός παίκτης), το μόνο που θα γράφω θα είναι επιταγές. Δεν το λέω για να σας βάλω στον πειρασμό της συγκέντρωσης χρημάτων. Σας δείχνω μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά μου.

Δεν θα αγόραζα σπίτι, αλλά εξοχικό. Πιθανότατα όχι στην Ελλάδα. Αν, βέβαια, η τύχη γίνει εξωφρενικά γενναιόδωρη, θα πάρω και στην Ελλάδα. Να χτίσω; Οχι. Κάτι τέτοια θέλουν χρόνο και υπομονή - πού να διαλέγεις πλακάκια; Δίνεις κάτι παραπάνω και το παίρνεις έτοιμο. Α, ναι, έχω σκεφτεί και τους δικούς μου ανθρώπους. Θα φούσκωνα τους λογαριασμούς τους, αλλά συνάμα θα έκανα και διακριτικές φιλανθρωπίες. Στην περίπτωση που τα λεφτά είναι πολλά, ίσως σπρώξω μερικά σε επιχειρηματικά σχέδια πιτσιρικάδων.(...)

Ξέρω δύο ανθρώπους που σταμάτησαν να δουλεύουν μικροί σε ηλικία επειδή κέρδισαν χρήματα. Μιλάμε για μισό δισεκατομμύριο, στην εποχή της δραχμής. Και οι δύο δεν έκαναν τίποτα συναρπαστικό. Αγόρασαν σπίτια, καλά αυτοκίνητα και ξεκίνησαν να παχαίνουν. Εκτιμώ ότι, μέχρι στιγμής, η ζωή μου ήταν απείρως πιο συναρπαστική από τη δική τους. Εκτός των άλλων, δεν έχω και το φόβο να με κυνηγάει σαν σκιά: όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να ζήσεις όπως θέλεις, τότε ο θάνατος σε τρομάζει περισσότερο. Αλλά είναι και στιγμές που η ζωή σε κουράζει τόσο που θέλεις να κερδίσεις με όλη την ελπίδα της προσευχής σου και την απελπισία της κατάρας σου. Κάποιοι θα κερδίσουν. Αν όχι την Πέμπτη, την Κυριακή ή την άλλη Πέμπτη. Θα έχουν πουλήσει για μερικά εκατομμύρια το πιο ακριβό, το πιο τρελό τους όνειρο. Κουφάλες, εμείς θα το έχουμε ακόμα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο