Ηλεκτρονική Έκδοση

Aναβλήθηκε η δίκη Ψωμιάδη

Για τις 29 Απριλίου του 2015 αναβλήθηκε η δεύτερη υπόθεση που αφορά στην υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ το διάστημα 2001 - 2003, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρό της Μάκη Ψωμιάδη.

Η υπεράσπιση του κρατούμενου Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν απών από τη διαδικασία λόγω ασθενείας -όπως ανέφερε σχετικό έγγραφο-, ζήτησε την αναβολή της δίκης. Σύμφωνα με το αίτημα, ο Μακης Ψωμιάδης μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια εκδόθηκε μόνο για τη δικογραφία, η οποία οδήγησε στην καταδίκη του τον περασμένο Απρίλιο και όχι για αυτήν.

Το Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβάλλοντας την υπόθεση έως ότου τελεσιδικήσει η έκδοση του Μ. Ψωμιάδη και αποςταλεί η σχετική απόφαση.

Παρόν στην ακροαματική διαδικασία ήταν μόνο ο δεύτερος εκ των τριών κατηγορουμένων, Χαρ. Ψωμιάδης του Γεωργίου, ενώ απών εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, ήταν και ο Χαρ. Ψωμιάδης του Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πρώτοι έχουν ήδη καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παρεμφερή υπόθεση, με το Μ. Ψωμιάδη να παραμένε μέχρι σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινήςκάθειρξης 10 ετών.

Η διαδικασία έλαβε τέλος, προτού το δικαστήριο συζητήσει τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, στης οποία πρόκειται να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος της πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού σε αυτό έχουν εκχωρηθεί οι απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ της Ενωσης από το Μάκη Ψωμιάδη.

Αντωνία Ξυνού

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ