Ηλεκτρονική Έκδοση

Ούτε ευρώ για γάλα στο Δήμο Βύρωνα

Κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

«Αρνούμαστε να είμαστε τα μόνιμα θύματα αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματά μας», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Για άλλη μια φορά ο Δήμος Βύρωνα δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε ένα λίτρο γάλα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι την ημέρα για την προστασία της υγείας τους, γιατί η προμηθεύτρια εταιρεία για άλλη μια φορά δεν πληρώθηκε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μέσα ατομικής προστασίας. Την ίδια ώρα οφείλονται στους εργαζόμενους τα χρήματα για την εργασία των εκλογών του 2012 και του 2014.

Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν αφού δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα, οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η μισθοδοσία των εργαζομένων διασφαλίζεται με το ζόρι, χρησιμοποιώντας χρήματα που προορίζονται για άλλους σκοπούς.

Όλα αυτά συμβαίνουν εξ αίτιας των οικονομικών πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται από την κεντρική εξουσία προς τους δήμους, (μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οικονομικό παρατηρητήριο, μνημόνια) αλλά και της πολιτικής της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που υπερχρέωσε το Δήμο.

Η κατάσταση που έχει περιέλθει οικονομικά ο Δήμος δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια διαχειριστική οικονομική πολιτική που ασκήθηκε μέχρι σήμερα. Χρειάζεται άλλη ριζικά διαφορετική πολιτική, διεκδίκησης και σε ρήξη με την πολιτική των μνημονίων, της Τρόικας, της Ε. Ένωσης και της συγκυβέρνησης. Συντονισμένο σχέδιο και μέτωπο αγώνα άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση".

Συνεχίζοντας το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο, αναφέρει: "Καλούμε τη Δημοτική Αρχή εκτός από τη διαπίστωση ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει αγωνιστικά από την κεντρική εξουσία έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να βγει ο Δήμος από το τέλμα που έχει περιέλθει, για να μην καταρρέει μέρα με την μέρα. Για να λειτουργούν οι υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να αποκαλυφτούν και να πληρώσουν αυτοί που οδήγησαν το Δήμο σε αυτή την κατάσταση. Αρνούμαστε να είμαστε τα μόνιμα θύματα αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματά μας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εργασιακά θέματα