Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαράντα νεκροί σε μάχες στη νότια Συρία

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ καθεστωτικών δυνάμεων και μελών του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα στη νότια Συρία, κοντά στο Λίβανο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

«Τουλάχιστον 26 μέλη των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας και 14 μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα και ισλαμιστές αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στην περιοχή Μπέιτ Τίμα», στο νοτιοδυτικό άκρο της επαρχίας της Δαμασκού την Πέμπτη, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.  
 
Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος μέσα σε μία ημέρα από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από έναν και πλέον χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία ελέγχει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Στην Μπέιτ Τίμα κατοικούν κυρίως Δρούζοι, μειονότητα με ιδιάζουσα θρησκεία (ένα κράμα του ισλάμ, του ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού), οι οποίοι προσπάθησαν μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία να παραμείνουν στο περιθώριο της σύγκρουσης.
 
Η περιοχή Μπέιτ Τίμα βρίσκεται κοντά στο Τζάμπαλ ελ Σέιχ, στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου.
 
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 11 αντάρτες οι οποίοι είχαν τραυματιστεί προσπάθησαν να περάσουν στο λιβανέζικο έδαφος χρησιμοποιώντας ορεινή διαδρομή, όμως ο στρατός της χώρας αυτής τους εμπόδισε και τους υποχρέωσε να γυρίσουν πίσω.
 
Στα μέσα Οκτωβρίου ο Λίβανος έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα στους σύρους πρόσφυγες, αφού πέρασαν στο έδαφός του περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.
 
Ο στρατός του Λιβάνου έχει ενισχύσει τα μέτρα φρούρησης των συνόρων μετά τις αιματηρές μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και τζιχαντιστές από τη Συρία, με την υποστήριξη Λιβανέζων συμπαθούντων, στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία