Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινική δίωξη για επίθεση στο γραφείο Χρυσοχοΐδη

Ποινική δίωξη κατ'αγνώστων δραστών, μελών της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», άσκησε η Εισαγγελία για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού το 2010 στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τη δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη μετά την αποστολή πριν τρεις ημέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της δικογραφίας που σχημάτισε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 17 Φεβρουαρίου 2010 στο γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη, ενέργεια που είχε αναλάβει η οργάνωση "Λαϊκή Θέληση".

Η δίωξη περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Τρομοκρατικές πράξεις, υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, τελεσθείσες από κοινού.

Κατασκευή, κατοχή και μεταφορά, από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για ανθρώπους. Απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ