Ηλεκτρονική Έκδοση

Μια ταινία για τον Σνόουντεν

Τον άνθρωπο πίσω από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών με την NSA, τον Έντουαρντ Σνόουντεν, σκιαγραφεί το ντοκιμαντέρ Citizenfour, που προβάλλεται ήδη στους γερμανικούς κινηματογράφους και προβλήθηκε πρώτη φορά τέλη Οκτωβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας (DOK).

Όπως σχολιάζει η Deutsche Welle το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει στον θεατή τις διαστάσεις που έχουν λάβει οι παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν διεθνώς 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους, υποστηρίζεται στην ταινία.

Το Citizenfour είναι μια συμπαραγωγή της Λάουρα Πόιντρας και των γερμανικών ραδιοφωνιών NDR και Βαυαρίας. Η σκηνοθέτιδα ολοκλήρωσε την ταινία της στο Βερολίνο, όπου μένει μόνιμα, από φόβο για «παρέμβαση» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το πόνημα της Λάουρα Πόιντρας δείχνει ότι ο αποκαλούμενος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας στρέφεται και κατά των πληθυσμών, δηλώνει εκπρόσωπος του Φεστιβάλ DOK.

Ο πρώην σύμβουλος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) κατογορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία επειδή αποκάλυψε στον Τύπο το Μεγάλο Αδελφό των ΗΠΑ. Αφού ζήτησε πολιτικό άσυλο σε αρκετές χώρες τελικά βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία προκαλώντας τριγμούς στις σχέσεις του Κρεμλίνου με τις ΗΠΑ.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από Deutsche Welle 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ντοκιμαντέρ