Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο αρχείο η υπόθεση δωροδοκίας βουλευτών

Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος που ερεύνησε την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά για τους 180» έβαλε στο αρχείο την δικογραφία περί χρηματισμού βουλευτών με σκοπό να επιτευχθεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 ψήφους.

Η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.
 
Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε για την υπόθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετείται απαγγελία κατηγορίας για τέλεση ή και απόπειρα τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως κανένας από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν δεν έδωσε στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τέλεση αξιόποινης πράξης.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Π. Παναγιωτόπουλος, κάλεσε - μεταξύ άλλων - την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τους αρχηγούς των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Παπά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.
 
Κλήθηκε επίσης ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καθώς, σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγιναν από καλεσμένους του ζευγαριού συζητήσεις περί «κουμπαρά» για βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Βουλή