Ηλεκτρονική Έκδοση

Λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ ζητά η ΕΣΕΕ

Οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τον υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση.

Στην επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη σημειώνεται ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούν την αδυναμία καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης.

Η μείωση των εισφορών, κατά την ΕΣΕΕ, πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, που θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής.

Θεωρείται βέβαιο ότι μία τέτοια απόφαση «θα βελτιώσει θεαματικά τις ετήσιες εισροές του ΟΑΕΕ εξασφαλίζοντας τους συνταξιούχους στη αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και παράλληλα, θα απαλλάξει από δυσάρεστες συνέπειες ασφαλισμένους και θα ενεργοποιήσει τους οφειλέτες του ταμείου» αναφέρεται στην επιστολή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)
Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)