Έντυπη Έκδοση

«Κόκκινο» της τρόικας στις 100 δόσεις

Στην πρέσα έχουν βάλει οι δανειστές την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να αποδεχτεί πλήρως όλες τις απαιτήσεις τις οποίες έχει αποδεχτεί με την υπογραφή των μνημονίων.

Μετά τις πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους να αλλάζουν στάση στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι πλέον δεν είναι αναγκαία μια «ελάφρυνσή» του, ήρθε η επιστολή της τρόικας, με την οποία ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν αποδέχεται τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την τρόικα, η ρύθμιση, όπως έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση, προκαλεί δημοσιονομικό κόστος το οποίο ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ το 2015. Μάλιστα, όπως αναφέρουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το συνολικό δημοσιονομικό κόστος για το 2015 υπερβαίνει πλέον τα 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που κάνει αδύνατη την κάλυψή του με νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις προκαλούν δημοσιονομικό κόστος και για αυτό το λόγο θα πρέπει πριν εφαρμοστούν να ελεγχθούν πρώτα από τους ελεγκτές.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών ήταν τουλάχιστον αμήχανη, καθώς δεν διέψευσε την ύπαρξη τέτοιου είδους απαίτησης από την τρόικα και αρκέστηκε να αναφέρει μόνο ότι «Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση