Έντυπη Έκδοση

Ο Φ. Κουβέλης επιμένει για συνεννόηση

Σε νέα παρέμβαση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους προχωρά σήμερα ο Φ. Κουβέλης, που αναμένεται να τονίσει εκ νέου την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων για το θέμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κινούμενος στο πλαίσιο που έχει χαράξει το προηγούμενο διάστημα, αναμένεται να τοποθετηθεί υπό το πρίσμα των εξελίξεων, που κυοφορούνται στις Βρυξέλλες. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα καταφερθεί κατά των εταίρων της συγκυβέρνησης, που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του κόμματός του για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει, για άλλη μια φορά, να βρεθεί ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος για συζήτηση και συναπόφαση για μια διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει «πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το "τέλος του Μνημονίου"». Καλεί την κυβέρνηση να «αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης» του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι έχει εξαντληθεί «τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των πολιτών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ