Έντυπη Έκδοση

Ομολόγησαν τη δολοφονία των Μεξικανών φοιτητών

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σχετικά με τους θανάτους των 43 Μεξικανών φοιτητών, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τρεις ύποπτοι, φερόμενοι ως μέλη συμμορίας, ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τους φοιτητές και έκαψαν τις σορούς τους, ώστε να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση παρουσίασαν βίντεο από τις ανακρίσεις των συλληφθέντων, στο οποίο οι ύποπτοι περιγράφουν με λεπτομέρειες τα γεγονότα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να οδηγηθούν στην πόλη Κοκούλα της πολιτείας Γκερέρο. Ωστόσο, τα μόνα που βρήκαν εκεί ήταν στάχτες και απομεινάρια οδοντοστοιχιών.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα, Χεσούς Μουρίγιο, οι ομολογίες των δραστών θα πρέπει να επαληθευτούν και από τους ιατροδικαστές, ενώ, όπως τόνισε, τα απομεινάρια που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Ινσμπρουκ της Αυστρίας, ώστε να γίνει η τελική ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων. Ο Αλκαράζ Χοσέ Γκαρσία, εκπρόσωπος του κινήματος 43x43, τόνισε ότι το έθνος έχει βυθιστεί στο πένθος, χαρακτηρίζοντάς το «πιο εξοργισμένο από ποτέ».

Το γεγονός σχολίασε και ο πρόεδρος της χώρας, Πένια Νιέτο, υπογραμμίζοντας ότι «το έθνος μας βιώνει δύσκολες στιγμές. Δίνω το λόγο μου στις οικογένειες των αγνοουμένων και στο λαό του Μεξικού ότι δεν θα σταματήσουμε έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Οι 43 φοιτητές, οι οποίοι ήταν ηλικίας 15 έως 25 ετών, επέβαιναν στις 26 Σεπτεμβρίου σε λεωφορεία, όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί στην περιοχή Ιγκουάλα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί απήγαγαν τους φοιτητές, ενώ οι τρεις συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές τους παρέδωσαν σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος. ΕΡΑΣΜΙΑ ΣΦΑΕΛΟΥ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεξικό
Ματιές στον κόσμο
Βία