Έντυπη Έκδοση

Με πανεθνική απεργία απειλούν οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι

«Οχι» στο πάγωμα των μισθών για πέμπτη συνεχή χρονιά είπαν χιλιάδες Ιταλοί δημόσιοι υπάλλοιλοι σε κινητοποίηση που πλημμύρισε τη Ρώμη υπό την αιγίδα των τριών μεγαλύτερων συνδικάτων της Ιταλίας Cgil Cisl και Uil.

Πάγωμα στο πάγωμα των μισθών, βγήκαν στους δρόμους για να ζεσταθούν οι Ιταλοί εργαζόμενοι Πάγωμα στο πάγωμα των μισθών, βγήκαν στους δρόμους για να ζεσταθούν οι Ιταλοί εργαζόμενοι Σύμφωνα με τους διοργανωτές στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας βγήκαν τουλάχιστον 50 χιλιάδες άτομα «για να γίνει σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι. «Η διαδήλωση έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα - αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία», δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσο. «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Αννα Μαρία Φουρλάν.

Εκτός από το «πάγωμα» μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για πέμπτη συνεχή χρονιά, τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και μεταρρύθμιση στον εργασιακό νόμου, που προωθείται από την κυβέρνηση Ρέντσι, και θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση να τους καταβάλουν την αποζημίωσή τους. Προσφάτως, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης», όμως επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση στα εργασιακά θα εγκριθεί ως έχει, και ότι το σχετικό «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Κ.Ξ.

(Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Εκδηλώσεις