Έντυπη Έκδοση

Τουλάχιστον ο Ναπολιτάνο παραιτείται...

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο προτίθεται να παραιτηθεί του αξιώματός του πριν από το τέλος του έτους και να μην περιμένει τη θέσπιση νέου εκλογικού νόμου όπως είχε αρχικά πει, έγραψε χθες η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο Ναπολιτάνο, ογδόντα εννέα ετών, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, φέρεται να έχει λάβει την απόφασή αυτή για λόγους υγείας.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο Σε επίσημο ανακοινωθέν της, η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας τονίζει ότι «δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει αναφορές του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου». Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι κατά την επανεκλογή του από το κοινοβούλιο της Ρώμης, στις 20 Απριλίου του 2013, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο «αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και τα όρια -τα οποία ήταν και χρονικού χαρακτήρα- εντός των οποίων αποδεχόταν την δεύτερη αυτή θητεία».

«Ο Ναπολιτάνο ήταν και είναι ο θεματοφύλακας και εγγυητής του Συντάγματος. Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ευγνώμονες», σχολίασε ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελρίο ο οποίος, για την διαδικασία επανεκλογής προσβλέπει «στην ευρύτερη δυνατή σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας». Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι ευχήθηκε «τα κόμματα να προβληματισθούν εγκαίρως σχετικά με την όλη κατάσταση και τις ανάγκες που προκύπτουν» και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «η Ιταλία είναι έτοιμη, εδώ και καιρό, να αποκτήσει γυναίκα πρόεδρο της Δημοκρατίας». Επιμέλεια Κ.Π.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις