Έντυπη Έκδοση

Οι φλόγες έζωσαν υπόγειο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Για περισσότερες από 8 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Στις 8.45 το πρωί, πυκνοί μαύροι καπνοί ξεπρόβαλαν από υπόγειο χώρο της μονάδας 4, που κάλυψαν τον ουρανό, ενώ περισσότερα από 10 άτομα -κυρίως εργαζόμενοι του ατμοηλεκτρικού σταθμού- αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Υπήρξαν αναφορές για διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας που αντιμετωπίστηκαν από συνεργεία της ΔΕΗ. Στο υπόγειο του κτηρίου, όπου προκλήθηκε η φωτιά, ήταν αποθηκευμένα καλώδια και η φύση των υλικών δυσχέραινε το έργο των 27 πυροσβεστών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την αρχική εστία για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 13 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οπως μετέδιδαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετέβησαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Παπαδόπουλο έτσι ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη της φωτιάς. Οι δύο πολιτικοί, το προηγούμενο βράδυ, παραβρέθηκαν σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων Κοζάνης.

Μέχρι αργά το βράδυ πάντως πυκνοί καπνοί εξακολουθούσαν να βγαίνουν από τον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας.

Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Θεσσαλονίκη
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Εργατικά ατυχήματα