Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ:

«Αποικία μάς θέλει η Γερμανία»

Η γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα, που προωθεί ο πρώην άσημος Γερμανός πολιτικός Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, δεν έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας, αλλά αντίθετα, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Γερμανίας, μέσω της δήθεν προσφοράς συνεργασίας και βοήθειας στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρώην άσημος Γερμανός πολιτικός Χανς Γιόακιμ Φούχτελ προωθεί τη γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα Ο πρώην άσημος Γερμανός πολιτικός Χανς Γιόακιμ Φούχτελ προωθεί τη γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα Να μετατρέψει τη χώρα σε γερμανική αποικία, η οποία θα λειτουργεί όχι προς όφελος των συμφερόντων του Ελληνα εργαζομένου, αλλά προς εξυπηρέτηση των γερμανικών συμφερόντων και αναγκών. Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Γερμανία αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις και να επιστρέψει τα κατοχικά δάνεια.

Σ' αυτό συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή οι Νότης Μαριάς (καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ευρωβουλευτής ΑΝΕΛ), Κώστας Χρυσόγονος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, Επικεφαλής Κίνησης Πολιτών Αρδην), σε εκδήλωση με θέμα «Η διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα - Ο Φούχτελ, και η ελληνογερμανική συνεργασία σε Δήμους και Περιφέρειες», που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Γερμανική Ευρώπη

«Αντί για ευρωπαϊκή Γερμανία, έχουμε γερμανική Ευρώπη», τόνισε ο Ν. Μαριάς. Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τείνει να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο καθώς υπάρχει πλέον τεράστια ή πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό, είπε, έγινε με τα μνημόνια, με τα οποία ο έλεγχος της χώρας πέρασε στους δανειστές. Το μοίρασμα έγινε από το 2011 στο Παρίσι, πρόσθεσε ο Ν. Μαριάς. «Η Γαλλία πήρε τη δημόσια διοίκηση, η Γερμανία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ολλανδία το φορολογικό κομμάτι». Τόνισε ότι ο ρόλος του Χ.Γ. Φούχτελ, ο οποίος ονομάστηκε από την Α. Μέρκελ «υπουργός Ελλάδας», είναι να ενισχύσει τα στοιχεία της Γερμανίας από τη βάση. «Θέλουν, μέσα από την Τ/Α, να δημιουργήσουν οικονομικά ερείσματα» και να το κάνουν αυτό παίρνοντας και κάποια από τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ. «Θέλουν να πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με προδιαγραφές που έχουν μόνο οι γερμανικές εταιρείες», επισήμανε. Και σημαντικό ρόλο σ' αυτό παίζουν τα ιδρύματα των γερμανικών κομμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

«Η γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η Γερμανία είναι ο χωροφύλακας των κεφαλαιαγορών», τόνισε ο Κ. Χρυσόγονος. Υπογράμμισε ότι η απάντηση στη Γερμανία, πρέπει να είναι απάντηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, ή τουλάχιστον απάντηση των χωρών της Νότιας Ευρώπης. «Το πρόταγμα πρέπει να είναι η προστασία της κοινωνίας», είπε και πρόσθεσε ότι απαιτείται συνολικά διαφορετική πολιτική σε όλη την Ευρώπη.

Εκτρωμα ο Καλλικράτης

Από την πλευρά του, ο Γ. Καραμπελιάς επισήμανε ότι την αρχή της γερμανικής διείσδυσης στην Ελλάδα σηματοδότησε το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο χαρακτήρισε «αίσχος». «Ο Καλλικράτης είναι ένα έκτρωμα το οποίο επέβαλαν οι Γερμανοί», είπε. Και πρόσθεσε ότι ο Καλλικράτης έχει μια αποικιακή δομή που διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Πρέπει να αναπτύξουμε μια πρωτοβουλία ώστε να μηνύσουμε την ελληνική κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική αποικία, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των χαρακτηριστικών της χώρας, μεταξύ άλλων και των πολιτιστικών», τόνισε. Και κάλεσε την πολιτεία να διεκδικήσει από τη Γερμανία την επιστροφή των πολεμικών δανείων και των πολεμικών αποζημιώσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)