Έντυπη Έκδοση

Αρχίζει η ρύθμιση των 100 δόσεων

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναρτάται στη Διαύγεια η εγκύκλιος προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις με εκπτώσεις στα τέλη και τις προσαυξήσεις από 20%-90% και ετήσιο επιτόκιο μειωμένο στο 4,65%. Στη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την 1η Οκτωβρίου 2014.

Στο ΙΚΑ ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου οφειλές θεωρούνται έως και οι εισφορές Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, στον ΟΑΕΕ, ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου θεωρούνται οι εισφορές Αυγούστου, καθώς στο Ταμείο προβλέπεται ακόμη, η καταβολή εισφορών ανά δίμηνο. Αντίστοιχα, στον ΟΓΑ, οι εισφορές καταβάλλονται ανά εξάμηνο.

Μεγαλοοφειλέτες

Με την εγκύκλιο καθορίζεται και ο τρόπος ρύθμισης των χρεών άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 833 μεγαλοοφειλέτες, κυρίως του ΙΚΑ, οι οποίοι όμως συγκεντρώνουν το 26,5% των οφειλών που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ, ήτοι 2,8 δισ. ευρώ.

Για τους συγκεκριμένους οφειλέτες θα προβλέπεται το ποσό έως το 1 εκατ. ευρώ να ρυθμίζεται σε έως 72 δόσεις, όπως ορίζει η νέα βελτιωμένη ρύθμιση, ενώ το επιπλέον ποσό να διακανονίζεται ταυτόχρονα, με την ισχύουσα ρύθμιση της Νέας Αρχής (48 δόσεις), που πλέον δίνει τη δυνατότητα 31 δόσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασία & Ασφάλιση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Υπουργείο Οικονομικών
Ρυθμίσεις/Κανονισμοί
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση