Έντυπη Έκδοση

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟ «ΟΝΟΜΑ» Ή ΑΣΤΕΡΙ

Η δικαίωση των ασήμων

Η πράσινη σημαία σηκώθηκε στον ουρανό της Τούμπας από τον στρατηγό Γιάννη Αναστασίου και τους... καμικάζι του. Η απόλυτη δικαίωση των φθηνών και άσημων: Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, ο μικρός Δώνης, ο Λαγός, παιδιά, που αγοράστηκαν όχι από το πάνω ράφι, αλλά από τα ρετάλια της αγοράς και υπό τη σωστή καθοδήγηση ενός γνώστη του σύγχρονου ποδοσφαίρου, φιλόδοξου, προπάντων αυτόφωτου, έγιναν ομάδα.

Ο Ατζαγκούν ανοίγει το σκορ στην Τούμπα Ο Ατζαγκούν ανοίγει το σκορ στην Τούμπα Η άλωση της απόρθητης μέχρι χθές Τούμπας συντελέστηκε με εμφαντικό τρόπο, την ώρα που ο λαός του ΠΑΟΚ περίμενε άλλα πράματα. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ο περηφανής θρίαμβος του Παναθηναϊκού έκανε ύψιστο καλό και στον «αιώνιο» εχθρό, τον Ολυμπιακό, που πλησίασε πλέον σε απόσταση αναπνοής την κορυφή της βαθμολογίας. Οι -5 βαθμοί ψαλιδίστηκαν σε -2. Πήρε φωτιά για τα καλά το πρωτάθλημα.

«Δύο φάσεις έκανε ο Παναθηναϊκός, δύο γκολ έβαλε. Ετσι ήθελε η Παναγιά» ήταν η, ως συνήθως... θεολογική προσέγγιση του Αγγέλου Αναστασιάδη. Αν είναι έτσι, τότε δεν απομένει άλλο τι, παρά το ευχέλαιο...

Οχι. Ο Παναθηναϊκός παρατάχτηκε για να κερδίσει. Ηταν διαβασμένος. Είχε πλάνο. Κάλυψε τα μειονεκτήματά του και επέλεξε την τακτική ενός ιδιότυπου... ανταρτοπολέμου. Απέφυγε την μάχη εκ του συστάδην και προτίμησε να χτυπήσει τον «δικέφαλο του Βορρά» την ώρα της αδυναμίας του. Φυσικά διέθετε και τα κατάλληλα εργαλεία: Ποδοσφαιριστές ορκισμένους σ ' ένα κοινό σκοπό, στην εξυπηρέτηση πάντα του κοινού συμφέροντος.

Ο Αγγελος μίλησε εμμέσως και για ατυχία. Αν και κοινότοπο το «η τύχη είναι πάντα με τους δυνατούς», εδώ ισχύει. Σε μια παρτίδα, που θύμιζε εν πολλοίς στο δεύτερο ημίχρονο ρώσικη ρουλέτα, εν τέλει η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του πιο αποφασισμένου. Ο νεαρός Νίκος Καρέλης στο 78' κάνει το γκολ, που έμελλε να δώσει την μεγάλη νίκη, επειδή επέμεινε με πείσμα και πρωτοφανές πάθος. Η πρώτη απόπειρα δεν ευοδώθηκε, με τη δεύτερη τα κατάφερε. Ολη ωστόσο η πράσινη αντεπίθεση με δύο μπαλιές σε κλάσματα δευτερολέπτου και η τελική πάσσα του Ατζαγκούν προς το σκόρερ πρέπει να αποτελέσει ειδικό κεφάλαιο σε επιμορφωτικό σεμινάριο. Ο χαρακτηρισμός «υποδειγματική» μπορεί να θεωρηθεί ελλιπής, αφού η εκτέλεση από την αρχή ως το τέλος άγγιξε το άριστα.

Μετά από επτά σερί νίκες η πρώτη ήττα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ επήλθε σαν ανώμαλη προσγείωση. Οι απουσίες των Ρατς, Μακ, δεν στέκονται ως σοβαρή δικαιολογία. Δεν πρέπει να ξεφεύγει της προσοχής ότι ο ευρισκόμενος συνεχώς και αδιαλείπτως σε άμυνα Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 51' με πανομοιότυπο τρόπο, κόντρα επίθεση δηλαδή με αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Ατζαγκούν, ενώ δέχτηκε την ισοφάριση λόγω της εξαιρετικής ικανότητας του Φακούντο Περέιρα (64') στα στημένα.

Από τη μία συνεπώς, υπήρχε σχέδιο, το οποίο όλοι ακολούθησαν κατά γράμμα, από την άλλη κάτι συνέβη και το γλυκό δεν έδεσε...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Σούπερ Λίγκα
ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο