Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανησυχία για τη νέα ένταση στο Ντονέτσκ

Μήνυμα σε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ενώ και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μοντερίνι χαρακτήρισε «ανησυχητικές» τις αναφορές ότι κονβόι με ενισχύσεις σε βαρέα όπλα κατευθύνονται προς το Ντόνετσκ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, φάλαγγα από έξι άρματα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα εθεάθησαν να κινούνται στην περιοχή του Σαχτάρσκ επί της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στο Ντονέτσκ. Στο ύψος της Μακίφκα, οι δημοσιογράφοι είδαν φάλαγγα 15 φορτηγών χωρίς πινακίδες, το καθένα από τα οποία μετέφερε ένα κανόνι των 122 mm, να κατευθύνεται προς το Ντονέτσκ, όπου πυρά πυροβολικού ακούγονταν και χθες το βράδυ.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει καλέσει τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της και να εμποδίσει την αποστολή ενισχύσεων στην ανατολική Ουκρανία ενώ και ο Λευκός Οικος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης ή απόπειρα των ανταρτών να καταλάβουν περισσότερα εδάφη θα αποτελούσε παραβίαση της εκεχειρίας.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώθηκε ξαφνικά μετά τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στις περιοχές των αυτονομιστών, οι οποίες έθεσαν σε αμφισβήτηση τις ειρηνευτικές συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Σεπτέμβριο από το Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ και της Μόσχας.

(Πηγή:ΑΜΠΕ, BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
ΗΠΑ
Ρωσία
Ευρωπαϊκή Ένωση