Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: Κάλεσμα «εθνικής συνεννόησης» για το χρέος

Πρόταση για ειδική συνεδρίαση στη Βουλή

Τη θέση του για εθνική συνεννόηση επαναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προτείνει συζήτηση του θέματος της αναδιάρθρωσης του χρέους σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Η δήλωση του κ. Κουβέλη, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, είναι η ακόλουθη:

«Επισκέφθηκα προ ημερών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να θέσω υπόψη του την πρότασή μας για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Πίστευα και πιστεύω ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να συνεννοηθεί, οφείλει να διαμορφώσει την ελάχιστη κοινή συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Η κυβέρνηση -εγκλωβισμένη σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς- απέρριψε την πρόταση αυτή. Κάνει λάθος. Το αποδεικνύουν όσα κυοφορούνται στις Βρυξέλλες για τη γραμμή πίστωσης προς τη χώρα μας. Το πιστοποιεί η απομάκρυνση των εταίρων από τη δέσμευσή τους να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Αυτή την κρίσιμη ώρα για το μέλλον του τόπου επαναφέρω την πρόταση της εθνικής συνεννόησης.

Καλώ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συζητήσουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Τους καλώ να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για ένα θέμα κατά κυριολεξία εθνικό, όπως είναι το θέμα του χρέους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Πτώχευση-χρεοκοπία
Χρεοκοπία
Οικονομική κρίση