Ηλεκτρονική Έκδοση

Βενιζέλος: Χρειάζεται συναίνεση για την προεδρία ης Δημοκρατίας

Την ανάγκη συναίνεσης γύρω από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια σήμερα.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε  με τους θεσμούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και στα εθνικά θέματα, αλλά και στη λειτουργία της δημοκρατίας να υπάρχουν ελάχιστοι όροι συναίνεσης και συνεργασίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, μίλησε για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και του ΠΑΣΟΚ: «Υποβληθήκαμε στη μεγάλη πολιτική θυσία, ως πολιτικός χώρος, να υποστούμε ακρωτηριασμό της εκλογικής δύναμής μας χάριν του εθνικού συμφέροντος.  Άρα και ο ελληνικός λαός θα κριθεί να αξιολογήσει μία ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση από τη μία μεριά και από την άλλη διάφορες ασάφειες, αβεβαιότητες και ανασφάλειες».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του με τον Πρωθυπουργό στη Λευκωσία και στην τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι επαφές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όχι μόνο με την Αίγυπτο, αλλά με την Ιταλία, την Αλβανία. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας και ότι το «μεγάλο κεκτημένο» της τριμερούς Διάσκεψης είναι «η πρόσκληση που απευθύνουμε σε όλες τις χώρες της περιοχής να αποδεχθούν τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και να  ενεργούν στο πλαίσιό της», ενώ επεσήμανε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος», αλλά «αποδέχεται πλέον την ισχύ του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Κυβέρνηση