Ηλεκτρονική Έκδοση

Βούλτεψη: Προάγγελος της παράδοσης της εξουσίας η συνεννόηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις τουρκικές προκλήσεις και τα εθνικά θέματα επανέλαβε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ είχαν ανοίξει το θέμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» η Σοφία Βούλτεψη είπε ότι «τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο υπερβολών και εντυπωσιασμού. Εμείς, δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που κάνουν οι γείτονές μας. Δηλαδή, για εσωτερική κατανάλωση να «ανεβάσουμε» ένα θέμα. Άρα, λοιπόν, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, βέβαια και ετοιμότητα, αλλά πάνω απ' όλα με ψυχραιμία και χωρίς κραυγές εντυπωσιασμού, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο ζήτημα».

Επίσης σημείωσε ότι: «σήμερα θα συνεδριάσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, εκεί μετέχουν όλοι, άρα, λοιπόν, όλοι θα ενημερωθούν. Είναι πάρα πολύ απλό. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να γίνει μεγάλος θόρυβος γύρω από το θέμα και να τραβήξουμε τα βλέμματα. Αυτό ισχύει όσον αφορά στα εθνικά θέματα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι: «Εμείς φαίνεται καταλαβαίνουμε διαφορετικά τη συνεννόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς την καταλαβαίνουμε ως πραγματική συνεννόηση, αυτό που λέει η λέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει τη συνεννόηση ως προάγγελο της παράδοσης της εξουσίας. Θέλει, δηλαδή, να γίνει ένα συμβούλιο για να του παραδοθεί η εξουσία σε ανεπίσημη τελετή. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει, γιατί στη χώρα υπάρχει Δημοκρατία, γίνονται εκλογές, υπάρχει δεδηλωμένη».

Η ίδια αναφέρθηκε και στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία λέγοντας πως «δεν τίθεται κάποιο ζήτημα» για απόσυρση. «Είναι ψηφισμένος νόμος. Προφανώς, κάθε διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της, έχει τα προβλήματά της, δεν τα αγνοούμε όλα αυτά, όμως στο τέλος της ημέρας συμφωνούμε και με τους εταίρους και με τους δανειστές μας», πρόσθεσε.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Εξωτερική πολιτική
Κυβέρνηση
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση