Ηλεκτρονική Έκδοση

Ιταλία: Βούτηξε η παραγωγή

Νέα πτώση παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας Istat. Σε ετήσια βάση, τον περασμένο Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε μείωση 2,9%. Σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο η μείωση είναι 0,9%.

Η Μέρκελ τον παίνεψε για τα σχέδιά του. Τουλάχιστον ο Ματέο Ρέντσι δεν τα 'βαλε με τις συντάξεις, προς το παρόν τουλάχιστον... Η Μέρκελ τον παίνεψε για τα σχέδιά του. Τουλάχιστον ο Ματέο Ρέντσι δεν τα 'βαλε με τις συντάξεις, προς το παρόν τουλάχιστον... Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πιο ανησυχητικό στοιχείο αφορά την παράλληλη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, σε όλους τους σημαντικούς οικονομικούς τομείς.

Από την αρχή του χρόνου η μείωση έχει φθάσει το 2,5%. Την ίδια ώρα ο οίκος αξιολόγησης Moody's προχωρεί σε νέες αρνητικές προβλέψεις όσον αφορά το οικονομικό μέλλον της Ιταλίας.

Σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας το 2015 θα παρουσιάσει ανάπτυξη η οποία θα κυμανθεί ανάμεσα στο +0,5% και το -0,5%. Είναι πολύ πιθανό, εκτιμά ακόμη, ο ρυθμός ανάπτυξης να προσεγγίσει το μηδέν.

Πριν από μόλις έναν μήνα ο Moody's προέβλεπε αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ κατά 0,5% το 2015.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να φθάσει το 0,6% το 2015 και το 1% το 2016.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Ευρωζώνη
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση