Ηλεκτρονική Έκδοση

Σκουρλέτης: «Έσκασε η επικοινωνιακή φούσκα για έξοδο από το μνημόνιο»

«Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης περί εξόδου από το μνημόνιο, μετά το τελευταίο Eurogroup» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως διαψεύδεται ο πρωθυπουργός για τα χρονοδιαγράμματα που είχε ανακοινώσει.

"Αντίθετα, αποτελεί επιβεβαίωση της παραμονής στην μνημονιακή εποχή και λογική η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» για το ασφαλιστικό. Τέτοιου είδους προτάσεις δείχνουν ότι εδώ υπάρχει μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το μνημονιακό οικοδόμημα και να εμπεδωθεί ως καθεστώς για τις επόμενες δεκαετίες", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαπραγμάτευση του χρέους ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: "Υποσχόμαστε τα απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά και πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό... Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, αλλά είναι θεσμικό χρέος διευκολύνει μια πολιτική συζήτηση και την αναζήτηση μιας πολιτικής απάντησης σε αυτό το ζήτημα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αν εμείς οι οποίοι έχουμε το έννομο συμφέρον δεν μπορέσουμε να βάλουμε αυτή τη συζήτηση πάνω στο ευρωπαϊκό τραπέζι και αποδεχόμαστε εκ των προτέρων τον κορσέ του μνημονίου και οτιδήποτε λέγεται από τις σημερινές κυρίαρχες δυνάμεις φοβάμαι ότι τότε ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Και αυτό το έχουμε δει. Σχεδόν πέντε χρόνια τώρα έχουμε δει που οδηγεί και άρα είναι μονόδρομος το να αποπειραθούμε να πάρουμε τον άλλο δρόμο. Και σίγουρα δεν θα είναι χειρότερα. Θα είναι κάτι που σε κάθε περίπτωση θα είναι προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας"

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ