Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπεγράφησαν μόνο 52 αιτήσεις συνταξιοδότησης δασκάλων και καθηγητών

Καταλήψεις και μαθητική διαμαρτυρία έξω από την οικία Λοβέρδου

Σε εκατό έχουν περιοριστεί τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από περίπου 550 πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Ομάδα μαθητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Ερυθραία το πρωί της Δευτέρας.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του υπουργού Παιδείας φώναξαν συνθήματα κατά του Νέου Λυκείου και αποχώρησαν μετά από λίγη ώρα.
 
Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μόλις οι 52 από τις συνολικά 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση δασκάλων και καθηγητών μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές από τον Ανδρέα Λοβέρδο.
 
Οι 52 αιτήσεις, από τις οποίες είναι 18 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 34 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τις 137 και 208 αντίστοιχα που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούν αποκλειστικά σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας.
 
Ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπογραφούν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στη διάρκεια του σχολικού έτους, καθώς μια τέτοια διαρροή θα όξυνε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των κενών στα σχολεία.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία