Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Παράταση ενός διμήνου στις άδειες για τις λαϊκές αγορές

Έως το τέλος του έτους παρατείνεται η ισχύς των υφιστάμενων αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, ενώ μεταφέρεται από τις 31 Δεκεμβρίου στις 2 Μαρτίου 2015 η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση από τα αρμόδια όργανα των Περιφερειών και των Δήμων της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών για την ανανέωσή τους, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Φωτογραφία αρχείου (Στέλιος Στεφάνου) Φωτογραφία αρχείου (Στέλιος Στεφάνου)

Με την ίδια τροπολογία, μετατίθεται στο τέλος του 2014 η κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ μη επιχορηγούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό).
 
Από την χρονική αυτή μετάθεση, παρατείνεται κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) ο χρόνος:
 
- για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα,
 
- για τη λήξη της θητείας των μελών ΔΣ των φορέων που καταργούνται
 
- για την έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών πράξεων.
 
Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι η μετάθεση του χρόνου κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, καθώς ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι προθεσμίες, λόγω της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών
Βουλή