Ηλεκτρονική Έκδοση

Βενιζέλος: «Θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο»

Η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, που είναι η προσδιορισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

«Εν πάση περιπτώσει ο ελληνικός λαός θα έχει, το ταχύτερο δυνατό, και σίγουρα πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ολοκληρωμένη συμφωνία μας με τους εταίρους, ώστε η χώρα να αλλάξει κατάσταση και σελίδα με ασφαλή τρόπο» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Πάντα υπάρχει ένα ερώτημα και ένα δίλημμα σε όλες τις καταστάσεις που έχουν μια ιστορική αξία. Ή θα διαλέξουμε, ως λαός και ως Έθνος, μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους, η οποία όπως είναι όχι μόνο οργανωμένη και συγκεκριμένη αλλά και σίγουρη ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν, είναι ασαφείς, είναι επισφαλείς, είναι υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού».
 
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σκληρή και δύσκολη. Πρόσθεσε ότι είναι η «τελευταία διαπραγμάτευση πριν από την έξοδό μας από το μνημόνιο και από την επιτήρηση της τρόικας» και συνέχισε λέγοντας: «Αξίζει, συνεπώς τον κόπο, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έναν διπλό στόχο: να ολοκληρώσουμε αυτήν την τελευταία επιθεώρηση- το review, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- της τρόικας και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Ε.Ε. Γιατί θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο, να είμαστε ξανά μια φυσιολογική, θεσμικά ισότιμη χώρα μέσα στην ευρωζώνη, αλλά με έναν θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνουν εύκολα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος μας».
 
Ερωτηθείς για τις πιέσεις τις τρόικας προς την Αθήνα, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες πιέσεις. 
 
«Υπάρχει μια διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα. Και ακριβώς επειδή γίνεται σε πολλά επίπεδα, είναι πολύπλοκη. Η Αθήνα απαντά με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό. Δηλαδή ότι θα πάμε σε μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, θα πάμε σε μια λύση με διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος θέλει καλύτερο δημόσιο τομέα, καλύτερη δημόσια διοίκηση, καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών. Αυτό τους δίνουμε. Τους δίνουμε πράγματα, που ούτως ή άλλως έχει ανάγκη ο τόπος, η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και το μέλλον των παιδιών μας» είπε χαρακτηριστικά.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Μνημόνιο
Τρόικα