Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΗΕ: Εσωτερική έρευνα για τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις του στη Γάζα

Ορίστηκαν τα μέλη της εσωτερικής ερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ που θα διεξάγει έρευνα για τις επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεών του κατά την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Επικεφαλής αυτής η επιτροπής, η οποία έχει συγκροτηθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, τέθηκε ο Πάτρικ Καμέρτ (Ολλανδία), στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην διοικητής της αποστολής των κυανόκρανων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η Μαρία Βισιέν-Μίλμπερν (Αργεντινή), η Λι Ο΄ Μπράιεν (ΗΠΑ), ο Πιερ Λεμελάν (Καναδάς) και ο Κ.Σ. Ρέντι (Ινδία)
 
Τα μέλη της επιτροπής θα επιφορτιστούν να «ερευνήσουν έναν ορισμένο αριθμό περιστατικών κατά τα οποία υπήρξαν νεκροί, τραυματίες και ζημιές στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών» στη Γάζα το διάστημα μεταξύ της 8ης Ιουλίου και της 26ης Αυγούστου του 2014, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.
 
Σε ένα από τα υπό διερεύνηση περιστατικά, περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον σχολείου.
 
Η επιτροπή θα εξετάσει επιπλέον «τα περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων ανακαλύφθηκαν όπλα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ», σύμφωνα με τον Φ. Χακ.
 
Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν «αναμένει ότι η επιτροπή θα επωφεληθεί της πλήρους συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΗΕ
Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ