Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΤΟ TAXIS NET ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Oροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και τελωνεία

Ρύθμιση οφειλών σε 8-9 έτη για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος 2014 δίνει η εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς τις εφορίες και τα τελωνεία, που κανονικά θα έπρεπε να καταβάλουν μέσα στο επόμενο διάστημα. Στην απόφαση περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, τα χρέη που μπορούν να ρυθμιστούν κ.ά. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις του για τα προηγούμενα έτη.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαίδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις.

Με τη δημοσίευση της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών, η οποία θα γίνεται με ηλεκτρονικές διαδικασίες, μέσω του TAXIS net, σε ειδική εφαρμογή που προβλέπεται ότι θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη. Έτσι, μέσω αυτής οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.

Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένα ή ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Οκτωβρίου του 2014.

Αναλυτικότερα πρόκειται για:

-Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η οφειλή που μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες δόσεις την εργάσιμη μέρα των επόμενων μηνών. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» του 2013 και είναι συνεπείς, παρέχεται κίνητρο που ισοδυναμεί με επιπλέον μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων τους αν παραμείνουν στην ίδια ρύθμιση με τις λιγότερες δόσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Εφορία και φορολογική πολιτική
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Με 100 δόσεις ξεχρεώνεις