Έντυπη Έκδοση

Απειλή με αποχώρηση λόγω... μνημονιακής διολίσθησης

Η σχέση του ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά με το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται να οδηγείται σε νέα ένταση. Ο κ. Μαριάς, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «μνημονιακή διολίσθηση» των ΑΝΕΛ και δήλωσε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με το κόμμα εάν στο επικείμενο συνέδριο στις 22-23 Νοεμβρίου «επικυρωθεί η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας», που έχει γίνει.

Ο Νότης Μαριάς Ο Νότης Μαριάς Χαρακτήρισε τραγικό λάθος την απόφαση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς περιείχε και την επέκταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά ένα χρόνο. Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος εξελέγη ως εκπρόσωπος αντιμνημονιακών πολιτών και όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μαριάς, ο οποίος και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε κατά καιρούς διαφωνήσει με θέσεις του κόμματός του και είχε ψηφίσει εκτός κομματικής γραμμής, φέρεται να φλερτάρει και με την ιδέα συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, στα βήματα της ανεξάρτητης πλέον Ραχήλ Μακρή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

Οι ΑΝΕΛ δέχονται εν τω μεταξύ πιέσεις και εκ δεξιών, με τη Συγγρού να καταγγέλλει το κόμμα της αντιμνημονιακής δεξιάς ως «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απόφασης να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μία απόφαση που ούτως ή άλλως δεν βρίσκει όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΛ απολύτως σύμφωνους. Το Μαξίμου ευελπιστεί ότι τη στάση τους μπορεί να επεναξετάσουν και οι ΑΝΕΛ ως σύνολο, αλλά και ειδικότερα βουλευτές όπως ο Παναγιώτης Μελάς, η Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια και ο Παύλος Χαϊκάλης. Το κόμμα των ΑΝΕΛ πάντως με το συνέδριό του επιχειρεί μία νέα προσπάθεια συσπείρωσης της αντιμνημονιακής δεξιάς και ειδικότερα των μικρότερων σχηματισμών που κατήλθαν ως αυτόνομοι στις ευρωεκλογές και συγκέντρωσαν μικρά ποσοστά, με την ελπίδα ότι μέχρι την προεδρική εκλογή θα αλλάξει η δημοσκοπική εικόνα, η οποία τώρα κυμαίνεται πολύ κοντά στο όριο του 3%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)