Έντυπη Έκδοση

* ΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ

Επίορκοι τρέμετε, έρχεται ο Μάκης

Το όνομά του με τη «σύλληψη» των επίορκων του συστήματος υγείας επιχειρεί να συνδυάσει ο Μάκης Βορίδης ώστε η υστεροφημία του να μην περιοριστεί στα αλλεπάλληλα κουρέματα που έχει κάνει στα νοσοκομεία και στις παροχές εν μέσω κρίσης και εξάντλησης των ασθενών.

φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) Γι' αυτό και δημοσιοποιεί εντός των ημερών ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς, στο οποίο θα επιστρατεύσει ακόμη και το ΣΔΟΕ για να πιάσει στην τσιμπίδα του νόμου τους περιβόητους «φακελάκηδες». Το... ποινολόγιο Βορίδη για τους επίορκους της Υγείας προβλέπει βαριές ποινές αλλά και πειθαρχικές κυρώσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και νομικές παρεμβάσεις ώστε εκείνοι που θα συλλαμβάνονται να παρανομούν, να οδηγούνται άμεσα στη φυλακή χωρίς να χρονοτριβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σχέδιο Βορίδη προβλέπει βαριές πειθαρχικές ποινές, ενεργοποίηση πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία σήμερα αργοπορούν, διοικητικές δράσεις καθώς μεταξύ άλλων και διασύνδεση των ελέγχων με το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το... ποινολόγιο Βορίδη θα προωθεί και πολύ πιο αυστηρές ποινικές κυρώσεις καθώς είναι σε εξέλιξη η σχετική διεργασία ώστε οι υπαίτιοι της διαφθοράς να περνούν της φυλακής τα σίδερα για πολύ περισσότερα χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν πως θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη.

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας αναμένεται -όπως ο ίδιος δήλωσε- θα καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή ώστε να είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που λαμβάνουν διάφορες παροχές από φαρμακευτικές εταιρείες. Η τροπολογία θα «πατά» στον κώδικα δημοσιοποίησης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριο θέμα
Taxis στην υγεία ονειρεύεται ο Βορίδης