Έντυπη Έκδοση

Καταδικάστηκαν 20 άτομα γιατί κινητοποιήθηκαν

Καταδίκη για τις κινητοποιήσεις στις... μετακινήσεις. Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο και σε ένα μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για τις απολύσεις συναδέλφων τους, το 2012.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά 20 άτομα συνδικαλιστές και απλοί εργαζόμενοι με τις κατηγορίες της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και της «παράνομης βίας», ενώ οι 18 αθωώθηκαν καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους.

Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι κινητοποιήθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, διαμαρτυρόμενοι για τις «εκδικητικές» απολύσεις 11 συναδέλφων τους. Ο πρώτος καταδικασθείς -παλιός πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων- έχει αποχωρήσει από το ΚΤΕΛ ενώ ο δεύτερος βρίσκεται ανάμεσα στους 4 νέους εργαζομένους που απολύθηκαν πρόσφατα, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, κατά των οδηγών και των λοιπών εργαζομένων από διάφορους κλάδους του Οργανισμού.

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε τους κατηγορούμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Μετά την έντονη φραστική αντιπαράθεση που είχε με την πρόεδρο της έδρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Β. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κινητοποιήσεις
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΚΤΕΛ
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Θεσσαλονίκη