Έντυπη Έκδοση

Αναζητούν το κρησφύγετο των απαγωγέων

Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αναζητούν οι αστυνομικοί το κρησφύγετο των απαγωγέων της 27χρονης φοιτήτριας της Φιλοσοφικής, που αφέθηκε ελεύθερη το πρωί της Κυριακής, ύστερα από 8 ημέρες ομηρίας.

Εκεί οδηγούν τα στοιχεία από την περιγραφή της νεαρής γυναίκας, που -σύμφωνα με πληροφορίες- άκουσε ένα βουητό «που έμοιαζε με μηχανή αεροπλάνου», και άκουσε τον ήχο από τη συσκευή ελεύθερης διέλευσης (e-pass) διοδίων. Εκτιμώντας πως το όχημα πέρασε από την Αττική Οδό, οι αστυνομικοί έχουν ήδη ζητήσει το υλικό από τις κάμερες των διοδίων.

Η 27χρονη -η οποία έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου τη στιγμή που κατέβαινε από το σπίτι στην Κυψέλη για να πάει στη δουλειά της, σε νυχτερινό κέντρο στη Δάφνη- κατά τη διάρκεια της απαγωγής της δεν είχε συνεχώς καλυμμένα τα μάτια της.

Ετσι, μεταξύ άλλων, περιέγραψε στους αστυνομικούς και τον ισόγειο χώρο κράτησής της που είχε κλειστά τα παράθυρα και την τουαλέτα που βρισκόταν σε κοντινό δωμάτιο.

Προκειμένου να βοηθήσουν την 27χρονη να θυμηθεί οι αστυνομικοί τη μετέφεραν σε όλες τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν οι απαγωγείς της, όπως αυτές προέκυψαν από τις επικοινωνίες τους με τον πατέρα του θύματος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει «πόρτα πόρτα» τα καταστήματα πρόχειρου φαγητού των επίμαχων περιοχών προκειμένου να εντοπίσουν εκείνο ή εκείνα από τα οποία αγόραζαν έτοιμο φαγητό για να την ταΐσουν.

Η νεαρή γυναίκα στην κατάθεσή της έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις διαφορετικές φωνές ανδρών.

Εκτός από την κατάθεση της 27χρονης, οι άνδρες της ΕΛΑΣ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα που είδε την πρώτη φάση της απαγωγής και τηλεφώνησε στην Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόκειται για έναν γείτονα της κοπέλας, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι με τα παιδιά του και είδε το βαν με τέσσερις οπλισμένους κουκουλοφόρους τη στιγμή που έβαζαν με τη βία την κοπέλα μέσα σε αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο «πακιστανικά κινητά» για τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με την οικογένεια του θύματος, τα οποία εξέπεμψαν από το Γαλάτσι, τα Πατήσια, τη Μεταμόρφωση, τα Πετράλωνα, την Ομόνοια και τα νότια προάστια.

Ενώ οι μικροκάμερες φαίνεται πως «συνέλαβαν» κάποιους εκ των δραστών τη στιγμή που παραλάμβαναν τα 82.500 ευρώ ως λύτρα από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Α.Κ. ΜΩΡΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικές επιχειρήσεις
Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ)
Απαγωγές/Αιχμαλωσία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες