Έντυπη Έκδοση

SOS εκπέμπει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σήμα κινδύνου για το μέλλον των 13 σπιτιών που λειτουργεί ο σύλλογος «Το χαμόγελο του Παιδιού» εξέπεμψε ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος. Σε συνέντευξή του με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα» για τα σπίτια την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

«Αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε αποκλεισμό ουσιαστικά του "Χαμόγελου" και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14)», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.Με την απόφαση αυτή, είπε, γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη-μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και επεσήμανε ότι στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι φιλοξενούνται 26 παιδιά και δήλωσε πως η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Επίσης δεσμεύτηκε πως και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χαμόγελο του παιδιού
Παιδί