Έντυπη Έκδοση

Τα ψάλλουν σε διευθυντή σχολείου για τα Θρησκευτικά

Διαστάσεις λαμβάνει στα Χανιά το θέμα της μη απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών παρά το σχετικό αίτημα των γονέων τους. Ο διευθυντής του σχολείου δεν απήλλαξε τους μαθητές, ούτε όμως ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενος τη νομοθεσία.

Στο θέμα παρενέβη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «έντονο προβληματισμό προκαλεί η συνεχιζόμενη άρνηση διευθυντή σχολικής μονάδας του νομού να εφαρμόσει τη νομοθεσία στο θέμα της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «εξίσου αν όχι περισσότερο σοβαρό θέμα εγείρεται με την κάλυψη που παρέχει στην μη νόμιμη αυτή πρακτική ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων». Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Απαίτηση όλων των δημοκρατικών συμπολιτών μας ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή πολιτικών τους πεποιθήσεων δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης εφαρμογή των αρχών της ισονομίας σε κάθε περίπτωση».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η νομοθεσία είναι σαφής και συγκεκριμένη και μόνο όποιος δεν θέλει να την εφαρμόσει οχυρώνεται πίσω από τυπικότητες και γραφειοκρατικού τύπου υπεκφυγές. Οσοι και μάλιστα κρατικοί λειτουργοί επιχειρούν να εισαγάγουν επιλεκτικές ερμηνείες της νομοθεσίας σε βάρος της ελευθερίας συνείδησης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενέργειες και παραλείψεις που προκαλούν ομαδοποιημένα διακρίσεις με κριτήριο τις θρησκευτικές αντιλήψεις, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αποδοκιμάζονται δραστικά από την έννομη τάξη και έχουν πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «τους αρμόδιους να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και να επιτρέψουν στους μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους απερίσπαστοι, χωρίς να ταπεινωθούν και χωρίς να προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα της τοπικής κοινωνίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδεία
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Υπουργείο Παιδείας
Κρήτη