Έντυπη Έκδοση

Οι αγορές μάς στέλνουν κατ' ευθείαν σε νέο Μνημόνιο

Οταν βγαίνεις στη... γύρα για δανεικά, είναι βέβαιον ότι τους όρους θα τους θέσουν αυτοί που σε δανείζουν, οι οποίοι δεν μπορεί να μην βγουν κερδισμένοι. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να βγει προς αναζήτηση δανεικών καθώς το ταμείο ήταν κάποτε πολύ... μείον. Μόνο που ο λαός της έχει ξεζουμιστεί, καθώς τα οικονομικά μέτρα έφεραν φτώχεια σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να βγει προς αναζήτηση δανεικών καθώς το ταμείο ήταν κάποτε πολύ... μείον. Μόνο που ο λαός της έχει ξεζουμιστεί, καθώς τα οικονομικά μέτρα έφεραν φτώχεια σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Τώρα, ωστόσο, αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση -παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις- οδηγείται από τους δανειστές σε... νέο Μνημόνιο και δεσμεύσεις και την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (Φρένο από ΔΝΤ στη χαλάρωση), «η στάση των δανειστών άλλαξε εξαιτίας της αντίδρασης που είχαν οι αγορές μετά την ανακοίνωση των ελληνικών προθέσεων για απαγκίστρωση από την τρόικα, από τη στιγμή μάλιστα που αυτές δεν συνοδεύονταν με συγκεκριμένο σχέδιο. Επίσης, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι η διευθέτηση που προωθεί για την Ελλάδα το Eurogroup, με την παροχή από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, περνά μέσα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Αυτό, ωστόσο, που περιμένει η κοινωνία είναι μέτρα ανακούφισης και όχι εξαθλίωσης. Πολλά πλήρωσε τα τελευταία χρόνια. Δεν αντέχει να πληρώσει άλλα. Η ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει -και φυσικά πρέπει να παραμείνει- η χώρα μας αλλά και οι Ελληνες πολιτικοί, ας έρθουν πια πιο κοντά στην κοινωνία από την οποία συνεχώς απομακρύνονται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Μνημόνιο