Έντυπη Έκδοση

Εξω πάμε καλά

Η Ελλάδα παίζει δυναμικά στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, με σημαντικές διακρίσεις. Μία από αυτές και η νίκη της ελληνικής συμμετοχής στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus ΕΜΕΑ, στον οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά με τη συνεργασία του netwix του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στο πρώτο επίσημο ελληνικό StartupBus, ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο, επιβιβάστηκαν 30 επαγγελματίες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αναπτύξουν ένα νέο startup project. Το ελληνικό StartupBus ταξίδεψε από την Αθήνα στη Βιέννη, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν αντίστοιχα λεωφορεία από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Γαλλία και την Ιταλία με τελικό προορισμό το Pioneer's Festival, το συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα.

Μία ομάδα από κάθε χώρα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της στο Pioneer's Festival και νικήτρια ήταν η ελληνική συμμετοχή με την ομάδα Zumo, η οποία θα φιλοξενηθεί και στο Startup House στο San Francisco!

Το netwix ως «ειδικός συνεργάτης» παρακολούθησε την πορεία τους, πραγματοποιώντας αναρτήσεις μέσω της σελίδας netwix στο Facebook, ενώ ετοίμασε και ειδικό αφιέρωμα στη διοργάνωση, το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή «AppTown Boy» με τον Παναγιώτη Χατζηδάκη στο netwix.gr. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός StartupBus ΕΜΕΑ, που βρίσκεται πίσω από το θεσμό του StartupBus Greece, έχει έδρα το San Fransisco και εμπνευστή τον Ελληνα Ηλία Μπιζάνη, ο οποίος είχε προσωπικό όραμα να φέρει το StartupBus στη γενέτειρά του.

Κάθε χρόνο προστίθενται στην ομάδα 200 νέα μέλη από τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ευρώπη, την Αμερική και άλλες ηπείρους, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα, που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεοπτικοί σταθμοί
TV & Media
Τηλεόραση