Έντυπη Έκδοση

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Προϊστάμενοι με «βύσμα» στο Υποδομών

Ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια και πολιτικό παρεμβατισμό στις τοποθετήσεις της νέας διοικητικής ιεραρχίας, που έγιναν στο υπουργείο Υποδομών, με την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος από τις αρχές Νοεμβρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ), επισημαίνοντας αρνητικές συνέπειες στη συνολική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου και στον έλεγχο και την παραγωγή έργων και μελετών, προαναγγέλλοντας μαζικές δικαστικές προσφυγές τόσο από θιγόμενους υπαλλήλους όσο και τρίτους, που συναλλάσσονται με το υπουργείο, κατά των νέων τοποθετήσεων.

Η Ομοσπονδία σημειώνει προς τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη ότι «φτάσατε στο σημείο να υποβιβάσετε σε απλούς υπαλλήλους 7 διευθυντές και 19 τμηματάρχες, χωρίς καμία αιτιολόγηση και να βολέψετε υπηρετούντες σε γραφεία της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να έχουν επιλεγεί ποτέ προϊστάμενοι ή να ασκήσουν καθήκοντα προϊσταμένου με ανάθεση μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013».

Επίσης αναφέρει ότι καταστρατηγήθηκαν τα κριτήρια που ο ίδιος ο νόμος εφαρμογής του νέου οργανογράμματος (ν.4275/2014) ορίζει για την επιλογή των προϊσταμένων στις νέες οργανικές μονάδες του υπουργείου, ενώ οι υπάλληλοι που ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένων με επιλογή μετά από κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου με αντικειμενικά κριτήρια που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν και ένα μέρος των υπαλλήλων, που ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου με αναπλήρωση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013, επαρκούσαν πλήρως για την κάλυψη του συνόλου των νέων οργανικών μονάδων, τουλάχιστον της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Η Ομοσπονδία ζητεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων, υπογραμμίζοντας ότι: «Η απόφασή σας αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση, όχι μόνο των θιγόμενων συναδέλφων, αλλά του συνόλου των εργαζομένων του υπουργείου, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η έναρξη ισχύος του νέου οργανισμού θα μπορούσε να αποτελέσει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΥΠΥΜΕΔΙ να συμβάλουν στην αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων έργων και μελετών, στην ποιότητα του παραγόμενου έργου, στον εξορθολογισμό του κόστους των έργων και στην αναπτυξιακή συμβολή του υπουργείου. Δυστυχώς, αντί για νέο ξεκίνημα, έχουμε μία οπισθοδρόμηση που αναπαράγει τις πελατειακές σχέσεις και επιβεβαιώνει παλαιοκομματικές πρακτικές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Καταγγελίες/Παράπονα
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις